Näringsvärde per 100g

Energi: KJ 97 kcal 23
Protein: 3,1 g
Kolhydrater: 2,2 g
Kostfiber: 1,5 g
Ret. ekv: 550 microg
Folacin: 194 microg
C-vitamin: 46 mg
Kalium: 560 mg
Kalcium: 93 mg
Järn: 2 mg

Sparris

Det finns två typer av sparris, vit och grön. Den vita sparrisen odlas på höga sängar och skärs av under jorden. Det är viktigt att de inte utsätts för ljus eftersom detta gör att de inte blir vita.
Den gröna sparrisen växer ovan jord och kräver mindre arbete i samband med odling än den vita.
 Sparris serveras kokt eller stekt. God som ensamrätt eller som tillbehör till annan varmrätt. Vit sparris ska skalas innan den används i matlagning. Den gröna kan användas direkt. 

I säsong hela året. Finns svensk och importerad från bl.a. Frankrike och Italien. Förvaras i kylskåp.