Näringsvärde per 100g

Energi: KJ 103 kcal 25
Protein: 1,0 g
Kolhydrater: 4,8 g
Kostfiber: 1,7 g
Ret. ekv: 160 microg
Folacin: 22 microg
C-vitamin: 9 mg
Kalium: 340 mg
Kalcium: 21 mg
Järn: 0,80 mg

Spagettipumpa

Spagettipumpan är avlång och har ett hårt, gult skal. För att tillreda pumpan är det lättast att dela den, ta bort kärnorna och koka bitarna 10-20 minuter. När fruktköttet sedan skrapas bort från skalet delar det sig i smala strimlor som liknar spagetti, därav namnet. Spagettipumpa är god att serveras med en vinägrettsås eller att användas i sallader.

I säsong hela året. Högsäsong under senhösten. Import från bl.a. Frankrike, Italien och Spanien. Förvaras vid 7-10°C.