Näringsvärde per 100g

Energi: KJ 48 kcal 11

Protein: 0,6 g

Kolhydrater: 2,0 g

Kostfiber: 1,6 g

Ret. ekv: 2 microg

Folacin: 27 microg

C-vitamin: 33 mg

Kalium: 280 mg

Kalcium: 41 mg

Järn: 0,8 mg

Rädisa

Rädisor kan variera i storlek, form och färg. Vanligast är den runda, röda rädisan. Rädisans friska, lite starka smak beror på att den innehåller senapsolja. Rädisor kan ätas naturella eller kokas lätt och ätas varma. 

Rädisorna innehåller bland annat C-vitamin. Mjuka rädisor kan läggas i iskallt vatten för att få tillbaka sin spänst.



I säsong hela året. Svenska eller import från Holland.
 Förvaras i kylskåp, helst utan blast eftersom vätskan dunstar genom de stora bladen och förkortar hållbarheten.