Näringsvärde per 100g

Energi: KJ 115 kcal 27

Protein: 1,18 g

Kolhydrater: 5,2 g

Kostfiber: 1,9 g

Ret. ekv: 110 microg

Folacin: 77 microg

C-vitamin: 200 mg

Kalium: 218 mg

Kalcium: 6 mg

Järn: 0,39 mg

Paprika

Paprika hör till samma familj som tomat och potatis. Paprika finns i flera färger. De flesta paprikor är från början gröna, p.g.a. klorofyll. Då paprikorna mognar produceras karotenoider, och klorofyll och antocyaniner försvinner. Detta gör att mogna paprikor har nyanser i gult, orange och rött. 

Grön paprika har starkast smak medan de röda och gula som mognat fått mildare, sötare smak. 

I säsong hela året. Viss svensk produktion förekommer, import från bl.a. Holland och Spanien.
 Förvaras vid 7-12°C. Känslig för stötar.