Näringsvärde per 100g

Energi: KJ 171 kcal 41

Protein: 2,7 g

Kolhydrater: 6,9 g

Kostfiber: 5,0 g

Ret. ekv: 8 microg

Folacin: 74 microg

C-vitamin: 11 mg

Kalium: 340 mg

Kalcium: 48 mg

Järn: 1,6 mg

Kronärtskocka

Kronärtskockor är en tistelart. Det är blomkorgen man äter. Kronärtskockan skördas strax innan blomning, då korgen ännu är tätt sluten. Det är de tjocka nedre delarna av bladen, holkfjällen, och den tjocka, köttiga blombottnen man äter.

Det finns både gröna, violetta och vita sorter, men det är i huvudsak den gröna vi hittar i butikerna.

I säsong hela året. Svensk och import från bl.a. Frankrike.
 Förvaras i kylskåp, gärna i plastpåse med några droppar vatten. Kort hållbarhet.