Näringsvärde per 100g

(1 medelstor mango väger ca 300 g)
Energi: KJ 279 kcal 67 
Protein: 0,5 g 
Kolhydrater: 15,3 g
Kostfiber: 1,7 g
Ret. ekv: 390 microg
C-vitamin: 28 mg 
Kalium: 156 mg
Kalcium: 10 mg
Järn: 0,1 mg

Mango

Mangosläktet omfattar omkring 1 000 arter. En mogen mango kan vara grön, orange, röd eller skifta i flera färger. Det enda sättet att veta om frukten är mogen är att känna om den ger efter för lätt tryck.

Frukten innehåller en stor kärna som sitter fast i fruktköttet. Det lättaste sättet att öppna mangon är genom att skära två snitt; ett på varje sida om kärnan. I säsong hela året. Import från bl.a. Sydamerika, Pakistan och Afrika.
 Förvaras vid 12-16°C.