Näringsvärde per 100g

(1 Carambola väger ca 100-150g)Energi: kJ: 188 Kcal: 45Protein: 0,7 gFett: 0,5 gKolhyd: 8,0 gKostfibrer: 0,9 gVit-C: 35 mgKalium: 192 mgJärn: 0,5 mg

Carambola

Frukten är äggformig och på längden går åsar vilket gör att man får vackra stjärnor då man skär den i skivor. Skalet är tunt och vaxartat. Carambola har en frisk och syrlig smak. Det är oxalsyra som ger den speciella smaken. 

Frukten är först gulgrön och blir sedan mörkgul då den mognar. Den är god både mogen och omogen. Hela frukten kan ätas med skalet på. Carambola passar tillsammans med glass, men också på smörgås och till kött och fisk. 

I säsong hela året. Import från bl.a. Thailand och Malaysia.
Vid förvaring i kylskåp kan de hålla i upp till en vecka.